[Muzische vorming] Pluis het uit - een nieuw project voor de tweede graad

muzische, Frans, bewegingsopvoeding, godsdienst/zedenleer ...

Moderator: wendie.delanghe

hans.helsen
gebruiker
Berichten: 1
Lid geworden op: 30 Nov 2013 12:19

[Muzische vorming] Pluis het uit - een nieuw project voor de

Berichtdoor hans.helsen » 30 Nov 2013 12:26

Koor&Stem, de organisatie voor vocale muziek in Vlaanderen heeft vanaf januari een heel fijn nieuw pakket voor de lessen muzische vorming in de lagere graad. Ik geef jullie graag wat meer informatie!

KNOTSGEK MULTIDISCIPLINAIR PROJECT VOOR IN DE KLAS EN OP HET PODIUM
Het hoofdpersonage Pluis is een vruchtpluis van een paardenbloem die meegevoerd wordt door de wind. Uiteindelijk zal hij zelf uitgroeien tot een nieuwe bloem. Op zijn toch ontmoet Pluis een reeks fantastische beesten: de Gluiperige Snuistersnuit, de Stinkende Snorkelpork, de Glibberige Gibberdril, Karel De Karakol, het Oogbegaafde Uilskuien en de Raasknallers. De toch dient als rode draad en leidt de leerlingen langs opdrachten en liedjes. Het verhaal en de liedjes kunnen teven creatief gebruikt worden als een voorstelling of een intergenerationeel slotevenement waaraan ouders, leerlingen DKO, verenigingen uit de buurt, e.a. kunnen meewerken.

FLEXIBELE MUZISCHE TAKEN MET UITSTAPJES NAAR ANDERE VAKKEN
De basis van het pakket is uiterst geschikt voor de lessen muzische vorming, maar werkt ook rond doelen voor de vakken Nederlands, wereldoriëntatie, wiskunde, e.a. De leerkracht kan zelf bepalen welke delen uit het pakket gevolgd worden en welke niet.

GEDEGEN EDUCATIEVE ONDERSTEUNING EN MATERIAAL OP MAAT
Voor de leerlingen werken we aan een portfolio met daarin het verhaal, de liedjes (tekst en audio) en werkbladen.
Voor de leerkracht komt er een didactisch pakket met fiches per opdracht (incl. doelen, eindtermen, te besteden tijd, nodige materiaal, de verdeling van de klas en een beschrijving van de aanpak), partituren, verhaalteksten, cd met liedjes, afbeeldingen en pictogrammen voor smartboard.

BETAALBAAR BASISMATERIAAL, KWALITEITSVOLLE OPLEIDING OP VRAAG.
De portfolio voor de leerling kost 4 euro. Bij een bestelling voor een hele klas is het didactisch pakket voor de leerkracht gratis.
Indien gewenst kan Koor&Stem een hele of halve dag opleiding geven aan leerkrachten rond de liedjes of andere aspecten aan 50 euro/uur (excl. verplaatsingskosten).

BESCHIKBAAR VANAF JANUARI 2014

CONTACT:
Koor&Stem
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
info@koorenstem.be
03 237 96 43

https://www.facebook.com/pluishetuit

joke.debruijn
gebruiker
Berichten: 2596
Lid geworden op: 01 Dec 2009 20:25

Re: [Muzische vorming] Pluis het uit - een nieuw project voo

Berichtdoor joke.debruijn » 21 Dec 2013 13:57

Dat klinkt leuk! Zeker op het gebied van koor en stem schiet ons (Nederlandse) onderwijs te kort. In België misschien dus ook. Ik hoop dat er veel scholen op inschrijven. Succes!


Terug naar

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast